0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second
• TURISM • Årets Kudde | Prisas / Svenska Turistföreningen (STF)

>>
Nu är det avgjort: vid en prisgala i Stockholm under söndagskvällen utsågs vinnarna i Svenska Turistföreningens, STF, tävling Årets Kudde 2019. Av hundratals STF- vandrarhem, hotell och pensionat har både gäster och jury nu utsett Sveriges bästa boendeupplevelser.


Varje år anordnar Svenska Turistföreningen Årets Kudde – en tävling där Sveriges 250 STF-anslutna vandrarhem, hotell, fjällstationer och fjällstugor tävlar i sex olika kategorier. Tre av dessa går under namnet Gästernas val och är framröstade av gästerna. Övriga tre kategorier: Frukost, Natur- och kulturupplevelse och Hållbarhet, har utsetts av en jury. I varje kategori var fem boenden nominerade.

Vinnarna är de som utmärkt sig starkast i en brokig samling både välrenommerade fixstjärnor, heta uppstickare och visionära innovatörer, som representerar Sveriges olika landsändar, naturtyper och boendeupplevelser. Möja vandrarhem (bilden ovan) i Stockholms Skärgård, Blåhammaren Fjällstation i Jämtland och Nallo Fjällstuga (bilden nedan) som ligger ett stenkast från Kungsleden vann gästernas hjärtan 2019.

Falun Vassbo Vandrarhem prisas för att de ökat sin självförsörjning och minskat sina fotavtryck med bland annat ett slutet kretsloppssystem för fisk- och grönsaksodling. Till Ivögården Mat & Vingård i Skåne ska man åka för den härligaste upplevelsen. Och Sveriges bästa frukost finns på Villa Söderåsen B&B, en vacker sekelskiftesvilla vid Söderåsens nationalpark i Skåne.

<<

________________________________________
Textförfattare: Svenska Turistföreningen (STF)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.