0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

• MINISTERBESÖK • Utbildning och forskning |  Regeringen
>>
På förmiddagen idag besöker Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, Uppsala. På dagordningen står besök gällande integration, utbildning och jobb på Utbildnings- och jobbcenter och Kontakten i Gottsunda, samt besök hos GE Healthcares life science-verksamhet och Testa Center.

Matilda Ernkrans (bilden) besöker under förmiddagen Gottsunda och Utbildnings- och jobbcenter. Det är en kommunal verksamhet som syftar till jobb och praktik genom lärcentrum och möjligheter att läsa sfi, svenska som andraspråk och yrkesutbildningar. Matilda Ernkrans besöker även Kontakten som är en mötesplats i Studiefrämjandets regi i Gottsunda. Verksamheten syftar till inkludering och integration och att på det sättet bidra till stadsdelsutvecklingen.

– Arbetet behöver fortsätta för en bättre integration i Sverige. Satsningar på utbildning och språk behövs för att fler ska kunna gå från bidrag till jobb och det är områden regeringen prioriterar. Jag ser fram emot besöket i Uppsala för att ta del av lokala exempel, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

GE Healthcare verkar inom medicinteknik och stödjer innovation, forskning och sjukvård med verktyg för diagnos och behandling. Matilda Ernkrans kommer ta del av företagets life science-verksamhet och besöka Testa Center som är en provanläggning för biotillverkning med syfte att bland annat stödja samarbetet mellan offentlig och privat sektor samt akademin. <<

______________________________________________
Textförfattare: Regeringens presstjänst | 2019-11-12

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.