0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

• STHLM C • Pendlare | Ombyggnation / Trafikverket

>>
I morgon (måndag 4 november) börjar Trafikverket rusta upp delar av Sveriges största järnvägsstation; Stockholm Central. Målet är att skapa en attraktiv, funktionell och tillgänglig station. Allt för att möta morgondagens resenärer, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Stockholm Central, en av Nordens mest trafikerade järnvägsstationer, besöks dagligen av över 220 000 personer. Med start nu på måndag och sju år framåt ska flera viktiga och behövliga renoveringsarbeten genomföras.

– Centralstationen är en viktig knutpunkt som binder ihop hela Sveriges järnvägssystem. Det känns därför extra roligt att få till denna utveckling, säger Veronica Bergfors Runing projektledare för Stockholms Central på Trafikverket.

Alla arbeten som ska göras på centralstationen sker i fem etapper och omfattar flera delar av stations- och järnvägsområdet.  Vi byter exempelvis spår och växlar från Tegelbacken i söder till Ulriksdal i norr. Vi totalrenoverar plattformar, fräschar upp ”Gula Gången” och höjer brandsäkerheten ovanför plattformarna.

Området invid Arlanda Express och spår 2 – 4, får en ansiktslyftning och inåtlutande plattformar för ökad säkerhet.

Vi kommer att separera Trafikverkets kraftförsörjning från övriga intressenters elnät. Ett komplext arbete som kräver precision.

– Upprustningen är en del av vårt arbete för att skapa en attraktiv, funktionell och tillgänglig station. Vi gör det i en nära dialog med samtliga fastighetsägare. Allt för att möta morgondagens resenärer, säger Veronica.

Allt fler åker tåg och det ställer höga krav på järnvägen. En smidigare av- och påstigning är en del av arbetet för att nå högre punktlighet. För att tillgodose behoven behöver järnvägen vara ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem.

Under arbetstiden kommer vissa entréer och delar av stationen vara stängda. Det kan medföra att du som resenär får ta en annan väg. Tänk på att vara ute i god tid inför din resa, kontrollera din biljett noga och följ anvisningarna på de digitala skyltarna och våra gula markeringar. <<

________________________
Textförfattare: Trafikverket

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.