0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Enligt redaktör’n Museidagen | Fars dag
>>
Världens första ”Fars dag” firades i staden Spokane
* i den amerikanska delstaten Washington 1910. Avsikten med dagen lär ursprungligen ha varit en genuin ämnad tacksamhetsyttring från dottern Sonora till hennes far William Smart. Men snart skulle dagen komma att vinna terräng, icke minst bland handlare, över hela USA – och världen.

År 1931 nådde seden Sverige och firades då i början på juni. Men efter att marknadskrafterna (läs det nordiska handelssamfundet) fått säga sitt flyttades dagen till den andra söndagen i november. Anledningen var högst sannolikt att detta handelsförbund ville kunna ”mjölka” det maximala ur såväl Mors- (infaller den sista söndagen i maj) som Fars dag. Sedan länge firas nu Fars dag den andra söndagen i november. Det fina med årets upplaga av farsgubbens dag är att alla som har en motsvarande som går att ”greppa tag i” kan bjuda med sig denne till snart när vilket Uppsalamuseum som helst – GRATIS!

Ty, denna dag infaller dessutom Museidagen 2019!
Istället för ännu ”en slips” är jag övertygad om att var förnuftig far skulle älska att få spendera kvalitetstid med sin avkomma i en härlig läromiljö som ett museum. Och skulle det nu – mot all förmodan – vara så att denne far protesterar så delar du denna dag ett visst mildare våldsmonopol tillsammans med polismakten och har således rätt att handgripligen draga med denne till någon lämplig institution. Tänk på att då icke använda mer våld än nöden kräver.
Om du tillhör den stora skara som saknar en greppbar pappa så går det precis lika bra att bjuda med någon annan pappig typ för vilken du känner tillit och respekt.
Så, gå ut och njut av Museinatten. Inte minst alla ni goda och engagerade pappor … Men även ni som är motsatsen, just det ni pappskallar!

Läs om Museidagens digra utbud här!

* De historiska uppgifterna om Fars dag är hämtade från Wikipedia.
<<
______________________________
Signerat Peder Strandh, Redaktör’n

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.