0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

• PROSTITUTION • Informationskampanj | Länsstyrelsen i Uppsala län

>>
Varje dag sker det sexköp både regionalt i Uppsala län, och nationellt. Så många som 7,5 procent av Sveriges manliga befolkning har någon gång köpt sex. I dag drar länsstyrelserna i Uppsala, Gävleborg och Västmanland, i samarbete med polisen, i gång en informationskampanj om prostitution och trafficking.

Länsstyrelserna har i uppdrag att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, inklusive prostitution och människohandel för sexuella ändamål.

I dag, den 18 oktober, lanseras en informationskampanj mot köp av sexuella tjänster. Avsändare av kampanjen är Länsstyrelsen Uppsala län, Länsstyrelsen Västmanlands län, Länsstyrelsen Gävleborg och Polismyndigheten i Polisregion Mitt.

Så många som 7,5 procent av Sveriges manliga befolkning har någon gång köpt sex. Därutöver går det att räkna med ett mörkertal.

Målgruppen för kampanjen är allmänheten men med en särskild tonvikt på sexköpare eller potentiella köpare av sexuella tjänster, yrkesverksamma, ideella krafter och politiskt engagerade.

– Att köpa sig tillgång till någons kropp för sexuella ändamål är ett grovt brott mot de mänskliga rättigheterna. De som köper sex är framför allt män, säger Helena Svensson, regional samordnare för arbetet mot mäns våld mot kvinnor vid Länsstyrelsen Uppsala län.

Det är alltid den som utnyttjas i sexhandeln som beta­lar det högsta priset. Ett pris som innebär fysiskt och psykiskt våld och därtill ofta drogmissbruk, psykisk ohälsa och utanförskap.

– Även killar och män utnyttjas i prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Men majoriteten av dem som köps och säljs är flickor och kvinnor, säger Helena Svensson.

Informationskampanjen kommer främst att spridas via sociala medier, men även inom ramen för arrangörernas ordinarie verksamhet

_________________________________________________________
Textförfattare: Länsstyrelsen i Uppsala län (Urspr. publ. 18 oktober 2019)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.