0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

SKOLA • Kvarngärdesskolan | På gång / Uppsala kommun

>>
Uppsala kommun Skolfastigheter AB har i uppdrag att riva den befintliga Kvarngärdesskolan i centrala Uppsala och i dess ställe uppföra två nya skolbyggnader samt en idrottshall, som också ska rymma tillagningskök och matsal.

– Det är glädjande att få komma igång med Kvarngärdesskolan som är ett av våra större projekt just nu, säger Anneli Johansson, VD för Skolfastigheter. Vi ska skapa moderna, pedagogiska lokaler och en helt ny utemiljö som kan användas även för kringboendes rekreation när verksamheten är slut för dagen.

Den ena skolbyggnaden, för årskurserna F–6, ska har plats för 630 elever, och den andra, för årskurserna 7–9, ska ha plats för 360 elever. Det blir en sammanlagd ökning med 440 platser från dagens 550.

Då det råder brist på grundskoleplatser i centrala staden blir Kvarngärdesskolans nya skolbyggnader ett välkommet tillskott.

– Uppsala växer i rask takt, så varje skolplats är välkommen, säger Annika Burström, projektchef på Skolfastigheter.

Nu har alltså ByggDialog* fått uppdraget att i samverkan bygga nya skolbyggnader för Kvarngärdesskolan. När detaljplanen är fastslagen i plan- och byggnadsnämnden kan projektet dra igång på allvar. Hela arbetet med Kvarngärdesskolan, idrottshall och markarbeten beräknas ta ca 5–7 år.

Uppsala kommun Skolfastigheter AB äger, förvaltar, bygger och förädlar skolfastigheter i Uppsala kommun. Vi ska bidra till barns och ungas utveckling och välbefinnande, samt skapa mervärde för ägarna, det vill säga Uppsala kommun.

* ByggDialog är ett byggföretag specialiserade på partnering i byggprojekt. Vi bygger främst skolor, sjukhus och industrier men även andra offentliga byggnader, lokaler för handel samt bostäder. Vi har bred byggkompetens och är en samarbetspartner under både produktutvecklingsskedet och genomförandeskedet. Våra kunder är främst kommuner och landsting, men vi arbetar även med privata byggherrar. (Information hämtad från företaget ByggDialog)

__________________________
Textförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.