0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

• JOBB • Expertis | Nyrekryteringar / Uppsala kommun (Uk)

>>

På onsdagen fattade kommunstyrelsen beslut att i förslag till mål och budget 2020 satsa ytterligare 750 000 kr för arbetet med talangattraktion. Pengarna ska användas för att underlätta kontakter med myndigheter för att i förlängningen inrätta en permanent mottagningsfunktion.

– Ska vi nå målet om 2000 nya jobb per år måste vi kunna attrahera kompetens och talanger. Med den här satsningen vill vi exempelvis förenkla myndighetskontakter och stöd att söka plats i skola och förskola för de med särskild kompetens som vill bosätta sig i Uppsala, säger Erik Pelling (S) kommunstyrelsens ordförande.

Den internationella konkurrensen om talanger, t ex forskare, entreprenörer och specialister, är stor och det är många länder som slåss om att attrahera kompetens inom en rad områden. Våren 2019 beslutade fyra aktörer: Uppsala kommun, Region Uppsala, Sveriges lantbruksuniversitet och Uppsala universitet att göra en gemensam satsning på talangattraktion, genom att finansiera en gemensam projektledare, som sedan september är på plats med placering i Uppsala kommun, men arbetet förutsätter en bred samverkan mellan många aktörer framöver, både offentliga och privata. Uppsala kommun vill satsa ytterligare 750 000 kronor under år 2020 för att snabbt komma igång med arbetet mot målbilden då behoven är stora hos våra företag. 

– För att projektet ska lyckas är det viktigt att få till samverkan och kontinuerlig dialog, inom den offentliga sektorn och näringsliv. Målet är att permanenta en mottagningsfunktion som kan samordna frågor som idag ligger på många olika myndigheter och organisationer, avslutar Erik Pelling.

__________________________
Textförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.