0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

SAMHÄLLE • JOBB | Försörjningsstöd / Uppsala kommun (Uk)
>>
Uppsala kommun har arbetat fram en 26-punktsplan med syfte att sänka andelen kommuninvånare som har försörjningsstöd, bidra till att fler Uppsalabor får jobb och sänka kommunens kostnader.

Planen innehåller aktiviteter och prioriteringar som ska möta de behov som individer som står långt från arbetsmarknaden har.

– Det finns många bra aktiviteter i planen som kommer att bidra till att vi når vårt mål om att minska andelen uppsalabor med försörjningsstöd till max fyra procent under mandatperioden. Genom att sänka kommunens kostnader för försörjningsstöd ökar vi även skatteunderlaget då fler Uppsalabor jobbar, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

Ett exempel på aktivitet är att inrätta heltidsplanering för elever som läser svenska för invandrare (sfi) samt införa en ramtid på max tre år efter studiestart för deltagande i sfi-undervisning. Parallellt med undervisningen ska uppföljande samtal genomföras för att anpassa kompletterande stöd utifrån elevernas behov. Det kan bland annat handla om att träna yrkessvenska.

– Heltidsplaneringen kommer att ha en positiv påverkan på till exempel barnfamiljer med försörjningsstöd då föräldrarna kan få jobb snabbare och försörja hushållet, säger Lena Winterbom, direktör arbetsmarknadsförvaltningen.

Andra exempel på aktiviteter är bland annat att:

<<
___________________________
Textförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.