0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

KVINNA • Idrott | Ekonomi / Elitsatsning / Jämställdhet / Idrotts- och fritidsnämnden

>>
Idrotts- och fritidsnämnden i Uppsala har beslutat att införa ett särskilt jämställdhetsbidrag för dameliten i Uppsala. Bidraget ska kunna ges som ett lokalstöd till en förening för inhyrning på kommunala elitarenor och idrottsevenemang som bedrivs med en tydlig jämställdhetsinriktning.

Jämställdhetsbidraget uppfyller kommunens inriktningsmål 1, Uppsala kommun ska ha en jämställd och hållbar ekonomi. Kommunens resurser ska fördelas jämställt. Kvinnor och män, flickor och pojkar har lika rättigheter och ska ges lika villkor och möjligheter att själva forma sina liv och bidra till samhällets utveckling.

– I Uppsala ska vi ha en jämställd idrott, men vi har en bra bit kvar. Kvinnors idrottande har fortfarande väldigt mycket sämre ekonomiska förutsättningar än mäns och det kan jag inte acceptera. Genom det här jämställdhetsbidrag tar vi ett steg för att rätta till den skeva fördelningen, säger Maria Patel (S), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Då det befintliga bidragsregelverket riktar sig till barn- och unga samt dess breddidrott föreslås att idrotts- och fritidsnämndens arbetsutskott får besluta om ansökta medel. Uppsala uppmärksammades förra veckan när Sveriges bästa idrottskommuner rankades. Kommunen prisades för jämställdhetsarbetet som görs inom idrottsområdet.

<<
_______________________________________
Textförfattare: Idrotts- och fritidsnämnden Uk
(Urspr. publ. 30 september 2019)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.