0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

UPPSALA ÖST • Östra Sala backe | Detaljplaneprocess / Nybyggnation / Uppsala kommun
>>
Kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott har beslutat att tilldela Sveafastigheter Bostad AB rollen som ankarbyggherre i Östra Sala backe, etapp tre och även ett ge bolaget i fråga markanvisningsavtal för 7000 kvm bruttoarea. Ankarbyggherrens roll är att bevaka genomförandefrågor och bidra med sina praktiska erfarenheter under planprocessen.

Stadsbyggnadsförvaltningen har genomfört en urvalsprocess för ankarbyggherre i Östra Sala backe, etapp tre. Byggaktörerna har utvärderats utifrån deras kunskap och erfarenhet av detaljplaneprocesser, hållbarhetsaspekter samt deras förmåga att skapa prisrimliga bostäder för en bred målgrupp. En markanvisning är ett första steg inför en eventuell försäljning av kommunal mark. Markanvisning sker enligt kommunens gällande riktlinjer och kommande mark­försäljning sker till marknadsmässigt pris.

– När Uppsala växer ska vi bygga smart med bostäder till rimliga priser. Det kräver att vi samarbetar med företag som arbetar innovativt med både social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet och för att sänka bostadshyrorna, säger Erik Pelling (S), ordförande i Mark- och exploateringsutskottet.

– Vi är väldigt glada över förtroendet att få verka som ankarbyggherre i etapp tre i Östra Sala Backe. Vi hoppas kunna tillföra erfarenheter och inspiration för utveckling av hållbara och prisvärda bostäder kombinerat med nyskapande och vacker arkitektur, säger Lars Gärde vice VD och affärsutvecklingschef Sveafastigheter Bostad.

Beslutet innebär att stadsbyggnadsförvaltningen ska samarbeta med en ankarbyggherre som bistår med kvalitetssäkring av hela detaljplanen för etapp tre av Östra Sala backe. Målsättningen är att kommunens samarbete ska bidra till hållbara bostäder utifrån såväl ekonomisk, socialt och ekologiskt perspektiv samt uppnå en effektiv byggprocess för alla byggaktörer som slutligen får markanvisning inom etappen.

Preliminär tidplan:
• Vintern 2021: beslut om markanvisningsavtal
• Vintern 2021: antagen detaljplan
• Vintern 2022: beslut om köpeavtal

<<
__________________________________
Textförfattare: Uppsala kommun
(Urspr. publ. 30 september 2019)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.