0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

SKOLA • Extra satsning på NPF-utbildning | Uppsala kommun

>>
Utbildningsnämnden har beslutat att avsätta 7,5 miljoner kronor för att förstärka de fristående och kommunala skolornas arbete med barn och elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Helena Hedman Skoglund (L).

Uppsala kommun arbetar för tillgängliga lärmiljöer, det vill säga skolmiljöer som fungerar för alla elever oavsett funktionsvariation, social bakgrund och könstillhörighet. Som ett steg i att stärka arbetet görs nu en extra satsning för att skapa en fungerande skolgång för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

– Vi behöver bli bättre på att möta upp behov hos elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.  Idag är vi inte tillräckligt bra på detta. Med denna satsning vill vi stärka skolornas möjligheter att göra insatser som gör skillnad för dessa elever, säger Helena Hedman Skoglund (L), utbildningsnämndens ordförande.

Pengarna kommer dels att användas till kompetensutveckling för elevassistenter, dels för att anställa specialpedagoger på skolor med särskilt stora behov av stöd. En del i satsningen är också att ge pengar till skolspecifika behov som till exempel inköp av material eller kompetensutveckling som kan öka tillgängligheten i lärmiljön och kunskapen om NPF.

Pengarna avser såväl fristående som kommunal verksamhet.

_____________________________
Textförfattare: Uppsala kommun
(Urspr. publ. 26 september 2019)
_____________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.