0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

NÄRINGSLIVSUTVECKLING | Uppsala Innovation Centre / Saminvest / Linnéa Capital

UIC:s Karin Modéen och Per Bengtsson.

>>
I oktober beräknas den nya fonden Linnéa Capital att starta med syftet att investera i tillväxtbolag som antas till den internationellt topprankade företagsinkubatorn och acceleratorn UIC, Uppsala Innovation Centre. Bakom finansieringen står det statliga riskkapitalbolaget Saminvest tillsammans med affärsänglar. Målsättningen är att investera upp till 150 miljoner kronor i UIC-bolag.

Linnéa Capital kommer erbjuda en investering på 500 000 kronor var till bolag som antas till UIC:s affärsutvecklingsprogram för tillväxtbolag. Satsningen ska förstärka bolagens finansiella situation och öka tillväxtmöjligheterna för innovativa bolag i regionen. Affärsänglarna ges möjlighet att få saminvesteringsavtal med Saminvest för ytterligare följdinvestering.

– Jag ser fram emot starten av Linnéa Capital som ytterligare kommer förstärka en acceleration av bolagsutvecklingen i vår växande region, säger Per Bengtsson, vd på UIC.

– Linnéa Capitals styrka är kombinationen av kompetenta affärsänglar, kapital och UIC:s dokumenterat framgångsrika affärsutvecklingsstöd. Vi bygger nu upp strukturen i fonden och tar in investerare för att kunna starta verksamheten i oktober, tillägger Karin Modéen, CFO och vice vd på UIC.

Nu matchas Saminvests kapital med kapital från privata affärsänglar i Linnéa Capital. Fonden ger möjlighet att knyta an nya investerare och att både erfarna och nya investerare ska arbeta tillsammans för att utveckla konkurrenskraftiga företag. UIC kommer förvalta fonden men fortsätter verka neutrala i satsningen och tar inga ägarandelar i bolagen.

__________________________________
Textförfattare: Uppsala Innovation Centre
__________________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.