0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

LAG & ORDNING | Trygghet / Kartläggning / Uppsala kommun
>>
Uppsala kommun prioriterar trygghetsfrågorna. Nu föreslås en kartläggning av kommunens arbete mot våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck, våld mellan kriminella och ungdomsbrottslighet.

– Våra insatser för att förebygga våld och stötta de som utsätts ska vara effektiva och rejäla. Kartläggningen är ett första steg för att förbättra kommunens arbete mot våld som kommer leda till fler åtgärder, säger Eva Christiernin (S), ordförande socialnämnden, säger Eva Christiernin (S), ordförande socialnämnden

På socialnämndens sammanträde 25 september föreslås att förvaltningen får i uppdrag att kartlägga kommunens arbete med våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck, våld mellan kriminella och ungdomsbrottsvåld. Kartläggningen ska leda till ökad kunskap om lagar, konventioner, förordningar och aktuell forskning i ämnet. Socialförvaltningen ska säkerställa arbetet med att möta personer som upplever våld.

Kartläggningen ska leda till ett större utvecklingsarbete vilket på sikt har som mål att Uppsala kommun ska tillhöra en av de bästa kommunerna när det gäller arbetet med personer som på något sätt upplever eller utövar våld. Målet är att socialtjänsten ska ha ett systematiskt, rättssäkert, forskningsbaserat och kvalitetsbaserat arbetssätt i alla ärenden som rör våld, oavsett om det rör sig om ett utredningsförfarande eller stödinsatser.

Socialförvaltningen ska vid ett beslut rapportera resultatet av kartläggningen till socialnämnden i december.

___________________________
Textförfattare: Uppsala kommun
___________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.