0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

PRESSMEDDELANDE | Sverigedemokraterna i Uppsala / Uppsalapolisen /  [Tidigare i ärendet: 1, 2]

_____
Detta är ett pressmeddelande från SD Uppsala
_____

>>
Kampanjen återupptas
Idag genomförde representanter för SD Uppsala ett möte med Uppsala-polisen för att ha en dialog om varför stenkastningen mot kampanjarbetarna tilläts fortgå i lördags. Det var ett givande möte där polisen gav sin syn på hur de behöver prioritera. Polisen står på sig att de givet sina prioriteringar gjort rätt, vilket handlade om att man valde att avvakta istället för att gripa stenkastare samt avlägsna sig från platsen då man för stunden upplevde situationen som lugnare. Den konkreta förbättringen genom dagens möte är att dialogen stärks inför framtida tillfällen.

Simon Alm, ordf. SD Uppsala

SD Uppsalas ordförande Simon Alm kommenterar: 
”Det var ett bra möte. Det är alltid bra att prata med varandra om man identifierar förbättringspotential. Givetvis är jag besviken över att man inte kan gripa stenkastare, men efter dialogen så finns en större förståelse för varför det utifrån deras perspektiv är en så pass svår sak att genomföra.”

Föreningen har avstått från att kampanja sedan i lördags i den heta frågan om byggplanerna av islamistiskt center (islamiskt center, red) i Stenhagen, och bad om ett krismöte med polisen för att kunna avgöra om det går att genomföra fler kampanjer under säkra former. 

Simon Alm igen: 
”Förhoppningen med dialogen var att det skulle bli lättare att besluta om hur vi ska göra med de återstående kampanjtillfällena. Vi har nu valt att genomföra minst en kampanj ytterligare på samma plats främst för att frågan i sak är så pass viktig. Vi vill verkligen inte missa chansen att prata med Stenhagensborna innan beslutet om det islamistiska centret i nästa vecka. Socialdemokraterna verkar mycket angelägna om att hjälpa islamisterna att etablera sig på platsen, och det måste vi motverka.”

Kampanjen blir på lördag kl. 1200-1500, vilket är samma tid och plats som under föregående vecka. Partifunktionärerna kommer att ha med sig blå-gula bygghjälmar som en försiktighetsåtgärd eftersom föreningen inte avser att söka tillstånd från de kriminella på platsen som fritt kunde kasta sten senast, och verkar ha full möjlighet att göra så igen.

____________________________
Pressmeddelande från SD Uppsala
____________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.