0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

KULTUR / HÖSTEN 2019 / BIBLKOTEK UPPSALA

>>
Bibliotek Uppsalas höstprogram bjuder bland annat på spännande samtal, författarbesök och föreläsningar. Med programpunkter flera dagar i veckan vill biblioteken skapa dialog och bjuda in till diskussioner om aktuella ämnen.

Ett mindre urval av höstens 329 programpunkter listas nedan:

  • Föreläsningsserie om döden med teman som Naturligt åldrande och celldöd, Att sälja evigt liv och Who wants to live forever?
  • Samtal mellan journalisten och författaren Martin Schibbye och den tidigare EU-parlamentarikern Cecilia Wikström under Fängslade författares dag. Samtalet handlar om situationen för den eritriansk-svenske journalisten Dawit Isaak som sitter fängslad i Eritrea sedan 2001.
  • Hbtq-aktivisten och författaren Mian Lodalen bjuder på ett vasst och personligt samtal under Uppsala pride. Hon berättar om kampen att ta plats i patriarkala strukturer och hur det var att komma ut som Sveriges första offentliga flata.
  • Heldag på stadsbiblioteket med fokus på att leva klimatsmart. Emma Sundh och Johanna Nilsson från Klimatklubben berättar om slow fashion, hållbart mode och återbruk.
  • Författarsamtal med bland andra Agnes Lidbeck, Björn Af Kleen, Lina Wolff, Eric Rosén, Susanna Alakoski och Karolina Ramqvist.

Programmet i pappersformat fanns att hämta på biblioteken från igår, måndag 19 augusti.

_____________________________________
Art./Pressmeddelandet publ. urspr. 19 augusti
_____________________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.