0 0
Read Time:54 Second

TRAFIK | JÄRNVÄG / BÖRJEGATAN / STABBY-LIBROBÄCK / TRAFIKVERKET

>>
Uppsala stad utvecklar norra Uppsala och det kan bidra till ökad trafik i området. Trafikverket planerar därför att bygga om plankorsningen mellan järnvägen och Börjegatan.

Trafikverket planerar att bygga en planskild korsning för att förbättra säkerheten. Den kommer också att skapa bättre framkomlighet, både för tågen och för annan trafik.

Korsningen har idag bommar och ljud- och ljussignaler. När bommarna är nere så uppstår störningar för biltrafiken och för gång- och cykeltrafiken.

Det finns dokumenterade händelser med spårspring, med påkörda bommar och med fordon som fastnat mellan bommarna. Det skapar en risk för allvarliga olyckor. Dessutom försenas tågen eftersom vi stoppar tågtrafiken när det finns obehöriga personer i spårområdet.

Vi planerar att bygga en bro för järnvägen i samma nivå som idag. Börjegatan sänks för att skapa en fri höjd på 4,7 meter för vägtrafiken.

Vill du veta mer om hur ett förfarande går till från ”start till mål” rekommenderar vi att du ser Trafikverkets film på 3:51 minuter via den här länken.

___________________

Artikeln bygger på ett pressmeddelande från Trafikverket

___________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.