0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Mark och miljödomstolen avslog alla överklaganden av de första två detaljplanerna i utbyggnaden av Ulleråker. Domstolen gick på Länsstyrelsens linje och ser den hänsyn som planerna tar till grundvattenfrågan som tillräckliga.

Under ett antal månader har Mark- och miljööverdomstolen prövat överklagandena för Kvarteret Sagan m.fl. och Kvarteret Vinghästen m.fl. Precis som Länsstyrelsen ansåg domstolen att kommunens arbete att tillse att grundvattnet inte påverkas av bebyggelsen i detaljplanerna var tillräckligt.

– Det här är ett kvitto på att vi kommer kunna bygga i Ulleråker även med dagens krav på grundvattenskydd. Beslutet är ett gott betyg till vårt arbete med att kartlägga hur åsens vatten påverkas när vi bygger och hur vi ska bygga för att trygga vårt grundvatten. Det är kunskaper vi kommer ha nytta av när vi bygger i andra delar av kommunen också, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Planerna vinner nu laga kraft om inte ytterligare överklaganden kommer in. Dessa tas i så fall upp i Mark- och miljööverdomstolen, som dock bara prövar fall av principiell betydelse.

– Vi har lärt oss mycket om åsen i de här planprocesserna och vi kommer att lära oss ännu mer på vägen mot en färdig stadsdel. Stadsdelens läge och våra nya kunskaper ställer krav på hur vi lever och hur vi reser. I Ulleråker kommer vi att få arbeta med att hitta nya lösningar under många år framöver, säger Anna Sander, enhetschef på Mark- och exploatering på Stadsbyggnadsförvaltningen.

Husbyggnationen i Ulleråker beräknas inledas cirka 2025 och innan dessa ska gator och ledningar byggas ut.

_____________________________
Pressmeddelande: Uppsala kommun
_____________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.