0 0
Read Time:50 Second
| KULTURAV / PRIS / STABBY PRÄSTGÅRD / UPPSALA KOMMUN |

På Uppsala kommuns webbsida går det att läsa att Uppsala kommuns kulturarvspris vill uppmärksamma speciellt framstående bevarande- och utvecklingsinsatser av historiskt värdefulla miljöer i Uppsala kommun”. Tidigare i veckan fick en av eldsjälarna bakom Stabby prästgård, ordföranden i Bondkyrko hembygdsförening, Gunilla Stenkula, ett glädjande telefonsamtal från Uppsala kulturnämnds sammanträde.

– Vi tilldelas för vårt arbete kulturnämndens kulturarvpris, berättar Gunilla stolt om den ära och summa pengar som priset innebär.

Tidigare pristagare har varit t.ex. Vårda Uppsala, Museiföreningen Stockholm-Roslagens Järnvägar och Norby soldattorp tidigare förärats priset.

Med kommunens kulturarvspris vill man uppmärksamma speciellt framstående bevarande- och utvecklingsinsatser av historiskt värdefulla miljöer i Uppsala kommun. Priset kommer att delas ut på Kulturnatten den 14 september kl 13.00 på Reginateatern. Inför prisutdelningen kommer Stewen Quigley, från Q Image, att göra en film om Stabby prästgård och Bondkyrko hembygdsförening.
– Faktum är att han redan har inlett arbetet med filmen, avslöjar Gunilla. Men den kommer inte att visas förrän på Kulturnatten.

______________________
redaktion@luthagsnytt.se
______________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.