0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

>>

Måndagen den 13 maj är det dags för Tiundaskolans elever att traditionsenligt samla in pengar till Makongeni Primary School i Homa Bay i västra Kenya.

Skolan med sina 600 elever är i stort behov av stöd, inte minst sedan den senaste tidens svåra översvämningar. Fattigdom liksom det ständiga oket med Aids, en sjukdom som är behandlingsbar hos oss men inte där p.g.a. ekonomin, gör att detta blir ett tillfälle för Tiundaskolans elever att göra skillnad i en direkt riktad insats. Och Tiundaskolan har som antytts gjort det förr, faktist ända sedan 2006. Tio år senare, 2016, hade skolans elever lyckats jobba ihop till hela 700 000 kronor som därefter skänktes till den kenyanska skola.
_____

Översiktsbild över Homa Bay där det ligger i den kenyanska provinsen Nyanza vid Victoriasjöns nordöstra hörn.

____

På Makongeni Primary School’s rektor Judith Dadias önskelista över vad som behöver köpas in i år står bland annat ”hjälp till de elever som blev hemlösa efter översvämningarna”. Många elever förlorade i samband med dessa allt, inklusive skoluniformer och skolböcker. Dessutom behöver man investera i nya skolböcker, bygga skolbänkar samt finansiera lunchpaket till skolans barn.

Innan Operation Homa Bay kommer samtliga av Tiundaskolans elever att informeras om ”systerskolan” i Kenya och värdet av deras insatser för denna.

| redaktion@luthagsnytt.se |
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.