0 0
Read Time:56 Second

>>

Så är det då äntligen vår och vi får åter njuta av fågelsång och pollinerarnas surr i rabatterna och buskagen. Men som UM Luthagsnytt har skrivit i tidigare nummer så behöver dessa små flitiga välgörare allt stöd de kan få numera.

Och stöd kan du ge på ett flertal mycket simpla sätt vilket bl.a. naturkollen.se berättar om på sin webbsida. Uppsalamagasinet Luthagsnytt satte i förra veckan upp årets första bihotell. Det blev en variant i form av en mindre, kluven, stock vilken omsorgsfullt perforerades med ett stort antal hål. Redaktionens yngling gick verkligen bananas med borrmaskinen och gillade detta med att göra vildbihotell ”fett mycket”! Ett måste är naturligtvis att en vuxen är med om tillverkningen sker med hjälp av en borrmaskin.

Extra roligt är det att Naturskyddsföreningen på sin webbsida har lanserat en digital karta där man – efter att det egna vildbihotellet är uppsatt – kan registrera och lägga upp ett foto av det. Även andra, så som skolor, uppmanas att haka på i denna kollektiva välgärning. Alltså; viktigt, roligt och förenande på en och samma gång … Och sannolikt världens bästa bisyssla!

||

| redaktion@luthagsnytt.se |
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.