0 1
Read Time:1 Minute, 5 Second

MUSIK | Länk till lyssning >>

Dogge Doggelito framför kusinen Christoffer Östborns låt ”Kung i Luthagen”.

Douglas León, eller Dogge Doggelito som han är mest känd som, måste sägas vara en av svensk hip-hops mest kända namn. 1991 slog han igenom stort i Sverige tillsammans med gruppen The Latin Kings och 1994 släpptes plattan ”Välkommen till förorten” som bl.a. innehöll låten om snubben som ”trodde han var cool”.

Douglas León själv är född och uppvuxen i stockholmsförorten Alby i Botkyrka kommun och har, enligt egen utsago, ingen som helst personlig relation till Uppsalastadsdelen Luthagen. Ändå sjunger han låten Kung i Luthagen på det kommande albumet Drömmar om Hälsingland som han tillägnar den numera framlidna Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Kompositören själv, Christoffer Östborn.
(Foto från Myspace)

En ren familjeangelägenhet
Sången Kung i Luthagen är skriven av Doggelitos kusin, luthagsbon Christoffer Östborn, som dog för några år sedan. Den är en av många låtar han skrev och speglar hans kärlek för stadsdelen. Med på Dogges inspelning finns andra släktingar från mödernets sida i form av Anna Östborn på körsång och Calle Östborn på gitarr.

Från UMLN:s sida är vi naturligtvis stolta över att Luthagen besjungs och tackar ödmjukast upphovsmannen Christoffer och dennes kusin Dogge Doggelito för detta.

Lyssna på Kung i Luthagen här!


Signerat Peder Strandh | redaktion@luthagsnytt.se

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.