0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

KröniKåseriet följer under bilden.

Året vi lämnar bakom oss – 2018 – har (som alla tidigare år) varit en fullspäckad historia, lika rörig som ett Dallas-avsnitt på Speed. Utrikes såväl som inrikes har en viss förvirring rått kring det mesta:

Trump blev bästis med Kim Jong Un i Singapore för att sedan vända åter hem till USA för murbyggnation, beväpna lärare och slänga (twittra) dynga lite varstans. Detta har resulterat i att herr Un i Nordkorea har blivit alltmer trumpen och nu börjar antyda att han minsann ska fortsätta med sina kärnvapen trots allt. Här hemma i Sverige börjar, högst sannolikt, riksdagens talman Andreas Norléns (M) mage att strejka efter allt fikande och fiskande efter lämpliga regeringskonstellationer. Lööf vände Löfven ryggen och Lövin gör vad hon kan för att komma åt en, eller helst flera, åtråvärda poster i en framtida regering. Kristersson & Co. känner sig antagligen lika utfrysta som Sjöstedt & Co. Åkesson myser säkerligen vid sin brasa nere i Sölvesborg och njuter över den oreda som numera råder och alla de möjligheter som därmed kommer att presentera sig för honom. Det känns lite som att 2019:s framtidsutsikter, vad regeringsbildande anbelangar, är likt löv för vinden … Gud vet var det hela slutar, eller om det ens gör det.

En sak är emellertid lika säker som ”amen i kyrkan”: 2019 kommer nu att inledas, och med det nya året väntar fyra nya pappersnummer med Uppsalamagasinet Luthagsnytt, mängder av händelser (grundade på mer eller mindre kloka beslut) och lika många som bara drabbar oss, så som livet har som uppgift att göra. Kära läsare, Du är mer värdefull för oss som gör Luthagsnytt än du någonsin kan föreställa dig. Fortsätt gärna att stå oss bi så som vi också hoppas unna stå dig bi i det liv som nu kommer att dateras med 2019 i dagböckerna.
Vi önskar Dig och de Dina ett synnerligen Gott Nytt År!

Redaktionen på Luthagsnytt
genom Peder Strandh, redaktör’n.

___________________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.