0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

(GOTTSUNDA / NYBYGGNATION / SKOLA)
>>          
Uppsala kommun har fattat beslut om att starta arbetet för att bygga en ny skola i Gottsunda. Skolan ska ersätta Gottsundaskolan, som brann ner den 8 oktober, och på sikt även inrymma årskurserna f-5, utöver 6-9. Förslaget är att skolan byggs strax söder om Gottsunda centrum i anslutning till Musikparken.

Målet är att en skola med plats för cirka 1 000–1 500 elever ska uppföras. Skolan föreslås fördelas på olika byggnader och på 2–3 administrativa skolenheter och en fullstor förskola med åtta avdelningar. Dessutom ska en fullstor idrottshall byggas i anslutning till skolan. Förslaget ligger i linje med det förslag om placering i Gottsunda, som angetts redan tidigare i förslaget till planprogram för Gottsundaområdet och översiktsplanen.

– Branden har visat att den positiva anda och det hårda arbete som präglar Gottsundaskolan inte sitter i väggarna utan är egenskaper som bärs av personalen och eleverna. Den nya skolan ska bli en bestående kunskapsinstitution och mötesplats för ett växande Gottsunda, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Delar av skolbyggnaderna ska också kunna samutnyttjas av till exempel föreningar på tider då skolan inte har verksamhet. 

Tidpunkten för ett beslut om antagande av detaljplan uppskattas till fjärde kvartalet 2020, under förutsättning att planprocessen kan genomföras i sin helhet. De första delarna av skolan kan börja byggas tidigast 2021.

Marken, där skolan ska placeras, ägs av Uppsala kommun och Uppsala kommun fastigheter AB.

_____________________________
Enl. uppgifter från Uppsala kommun
_____________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.