0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

(UA KOMMUN / ELITIDROTT / STIPENDIUM)
>>              
Diskuskasterskan Vanessa Kamga och fäktaren Linus Islas-Flygare får årets elitidrottsstipendium som delas ut av Uppsala kommun. Båda tillhör eliten inom sina respektive idrotter står det i motiveringen. Det är även viktigt att stipendiaterna är engagerade i sina klubbars barn- och ungdomsverksamhet. Stipendiet delas ut till en man och en kvinna, som får 40 000 kronor var.

– Vanessa och Linus är båda unga, ambitiösa Uppsalabor och de har potential att nå den internationella eliten inom sina idrotter. Det känns roligt att få lyfta fram dem som inspirerande förebilder för våra ungdomar och samtidigt bidra till deras elitidrottssatsning, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrott- och fritidsnämnden

Motiveringen till beslutet lyder:
Vanessa har på kort tid utvecklats till en av Sveriges genom tiderna bästa diskuskastare.
Med sin lysande personlighet samt en vilja att hela tiden förbättra sig visar Vanessa att hon är att räkna med i framtida mästerskap både nationellt och internationellt.

Linus har under de senast åren lyckats etablera sig i den absoluta fäkteliten i Sverige. 
Den målmedvetna inställningen som Linus visar till träning kommer att skapa stora chanser att i framtiden bli en del av den internationella eliten.

Vanessa och Linus engagerar sig med glädje i sina klubbars barn- och ungdomsverksamhet. Båda är goda förebilder för alla barn och unga i Uppsala.

_______________________
Avsändare Uppsala kommun
_______________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.