0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

(KLIMAT / MILJÖ / UPPSALA KOMMUN / GLOBAL KLIMATTÄVLING)
>>         
Uppsala kommun deltar med en delegation på klimatkonferensen Global Action Climate Summit som arrangeras i San Francisco i USA den 12-14 september 2018 till stöd för Parisavtalet. Under konferensen utses även vinnaren i Världsnaturfondens WWF:s One Planet City Challenge där Uppsala är nominerad som en av finalisterna i den globala klimattävlingen.

Förutom att delta i den världsomspännande konferensen och skapa nya kontakter bland Silicon Valley’s många gröna entreprenörer kommer Uppsaladelegationen att invänta prisutdelningen för globala klimatstadspriset i tävlingen One Planet City Challenge. Uppsala utsågs i maj till svensk vinnare av tävlingen och gick då vidare till den globala finalen. 

– Självklart är vi förhoppningsfulla. Vi har ett starkt klimatarbete i Uppsala. Nu får vi möjlighet att dela med oss av Uppsalas unika erfarenheter och kunskap och samtidigt få samtala med borgmästare, företagsledare och företrädare för organisationer från hela världen som är ledande i klimatarbetet, säger Maria Gardfjell (MP), kommunalråd med ansvar för miljö och klimat.

Konferensen Global Action Climate Summit arrangeras inför klimattoppmötet COP 24 som arrangeras i Polen i december 2018. Syftet med konferensen är dels att följa upp vad som skett efter COP 21 i Paris samt ge inspel till nationella företrädare som ska delta vid COP 24 för att förhoppningsvis höja ambitionsnivån och takten i arbetet med att motverka klimatförändringarna. Uppsala kommun medverkar med fyra personer vid konferensen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.