0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

(POLITIK / VAL 2018 / MILJÖ / KOMMUNIKATIONER / MP)
>>               
Miljöpartiet går till val på hållbart transportsystem i Uppsala. 
En av de svåraste delarna för att uppnå ett fossilfritt samhälle är att ställa om transportsektorn. Miljöpartiet har nu presenterat ett tiopunktsprogram för ett hållbart transportsystem i Uppsala.

Bland punkterna finns strategi för att förbättra Uppsala som cykelkommun, fortsatt utbyggnad av laddstolpar, att driva kollektivtrafiken på 100 procent förnybara drivmedel, men också flera punkter som kräver gemensamma beslut i riksdag, regionfullmäktige och kommunfullmäktige.
– Bland annat driver Miljöpartiet på alla nivåer att kapaciteten på Dalabanan ska stärkas, så att vi kan etablera stationslägen i Librobäck, Vänge, Järlåsa och Vittinge, säger Niclas Malmberg, riksdagsledamot (MP).

På längre sikt vill Miljöpartiet också se ny järnväg Uppsala – Enköping, med station i Örsundsbro. Partiet går också till val på att göra det enklare att boka utlandsresa med tåg och att införa ett nationellt biljettsystem för all kollektivtrafik i hela Sverige.
 
– Idag har SJ krav att leverera vinst till statskassan. Men det är orimligt att resenärerna på det sättet betalar en extra skatt. Låt istället vinsten stanna i SJ så att tågtrafiken kan förbättras, säger Niclas Malmberg.

__________________________
Avsändare: Miljöpartiet de gröna
__________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.