0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

(POLITIK / AVSÄNDARE SVERIGEDEMOKRATERNA / SD / FÄRDTJÄNST)
>>         
Sverigedemokraterna går nu ut och vilkorar en sänkning av färdtjänstavgiften. SD Uppsalas ordförande Simon Alm lovar att man kommer att kräva en sänkning av färdtjänsten i höst.

Många Uppsalabor har hört av sig och berättat om att de gärna skulle vilja kunna komma ut mer. Det blir instängt att bara vara hemma i lägenheten och pensionen räcker inte alltid till att göra så många färdtjänstresor då avgiften är hög. Kostnaden ligger mellan 40-160 kronor för en resa med färdtjänst beroende på om man åker ensam eller tillsammans samt mellan vilka destinationer i kommunen … Det är för mycket, anser SD.

I Sverigedemokraternas förslag, för innevarande år, hade man redan budgeterat för att omgående sänka avgiften med 20 procent. Det har dock endast varit en del av SD:s budgetförslag som inte har kunnat gå igenom. Satsningen kostar cirka 11-12 miljoner kronor. 
– Det här handlar om livskvaliteten för främst våra äldre svaga medmänniskor, säger SD Uppsalas ordförande Simon Alm om vallöftet .
Han menar att det räcker inte att ”endast ge dem mat och tak över huvudet, de måste också ha goda möjligheter att kunna ta sig till släkt, vänner, bridgens hus eller andra aktiviteter” och fortsätter:
SD sänder nu ett meddelande till potentiella allianspolitiker.
– Jag är ödmjuk inför det faktum att vi sannolikt inte kommer att kunna få det precis såsom vi vill ha det efter valet, konstaterar han. Men färdtjänstavgiften ska vara ett av våra mest prioriterade mål att få igenom i dialog med de andra partierna. Jag vill göra det tydligt att man behöver sänka avgiften om de vill öka sin chans att få vårt stöd.

__________________________________
Avsändare Sverigedemokraterna i Uppsala
______________________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.