0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

(LANDSBYGDEN / GUNSTA / NAMNGIVNING / FÖRSLAG)      
>>        
Aroniavägen och Kornellvägen är två av de nya gatunamn i Gunsta som namngivningsnämnden har fattat beslut om. Namnen är baserade på de förslag som kommit in från allmänheten. Hela 150 namnförslag kom in under dialogen som pågick 16 oktober till 10 november 2017.

Under dialogen var det många som föreslog namn från växter som buskar, perenner, prydnadsgräs och krukväxter, exempelvis Aroniavägen, Kornellvägen och Hortensiavägen. Den namnkategori som nämnden valde att använda var buskar.

– Vi har fått in bra förslag med en självklar koppling till Gunsta med sin närhet till naturen och den plantskola som sedan många år ligger i området. För oss i nämnden är det inspirerande att så många visar engagemang för namngivningen. Namn på platser och gator ska leva många hundra år, så det är viktiga beslut som inte fattas lättvindigt, säger Jan Ask (S), ordförande i namngivningsnämnden.

Detaljplanen, där flera gator nu har fått sina namn, ingår i utvecklingsområdet Södra Gunsta som ska växa fram och utvecklas till en ny tätort med cirka 1 500 bostäder. Bland annat ska flera nya vägar, ett torg och en park i området få namn.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.