0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

(SPORT & FRITID / STUDENTERNAS IP / IDROTT / HBTQ)
>>          

Uppsala kommun har som uttalat mål att offentliga verksamheter ska vara tillgängliga för alla. Därför ska den fotbollsarena som byggs på Studenternas hbtq-diplomeras. Det innebär att förvaltningens medarbetare och de lag som har sin verksamhet på arenan, ska få utbildning i hbtq-frågor. Arenan ska även anpassas så att det finns toaletter och omklädningsrum tillgängliga för alla, oavsett upplevd könstillhörighet.

Uppsala kommun ska vara en öppen och inkluderande kommun där alla har lika rättigheter och samma möjligheter. Det betyder att kommunen bland annat ska garantera ett likvärdigt bemötande i alla verksamheter, oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck och sexuell läggning. En viktig del av det arbetet är att ta fram en standard för symbol och skyltar som kan användas i alla kommunala anläggningar som idag och i framtiden ska hbtq-diplomeras.

– Jag gläder mig åt att Studenternas blir Sveriges första hbtq-diplomerade arena. Idag ska det vara en självklarhet att alla ska kunna idrotta, träna och titta på idrott på sina villkor och utan att diskrimineras, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Arenan ska stå klar för spel inför fotbollssäsongen 2019. De lag som är intresserade av att hyra in sig på arenan, måste gå en utbildning i hbtq för att komma ifråga som hyresgäster. Något som tagits väl emot av de lag som idag är aktuella.

– Mottagandet hos föreningarna har varit positivt och vi ser fram emot att samarbeta i de här viktiga frågorna, säger Josefine Åhrman, avdelningschef för idrott och fritid på Uppsala kommun.

Utöver utbildning av lagen som ska hyra in sig och de som ska arbeta i arenan, kommer arenan utformas så neutralt som möjligt, med bland annat könsneutrala omklädningsrum med separata duschbås och, så långt möjligt, könsneutrala toaletter. Förvaltningens personal kommer under hösten att genomföra en utbildningsinsats som ett första steg i diplomeringen.

_____________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.