0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

(BÖRJE TULL / LUTHAGEN / NYGYGGNATION / UPPSALA KOMMUN)
>>          
Uppsala kommun har beslutat att ställa ut förslaget till detaljplan för hur Börjetull ska byggas ut på granskning. Det innebär att allmänheten har möjlighet att ännu en gång lämna synpunkter på förslaget. Efter samrådet i höstas har kommunen valt att göra en rad ändringar av planen. Utöver bostäder ska området få förskolor, lokaler för samhällsservice och butiker. Området föreslås också få en kvarterspark
.

Syftet med planen är att göra det möjligt att bygga bostäder och samtidigt bygga ut industriverksamheten i området. De planerade husen ska ha mellan 4 och 7 våningar och tillsammans innehålla cirka 1 500 lägenheter. Efter samrådet kring detaljplanen, har kommunen gjort en rad ändringar som bland annat innebär att antalet höga hus minskat och nu planeras för endast ett hus i 11 våningar.

– I Börjetull finns fina grönområden längs Librobäcken och Fyrisån, som kan bli mer tillgängliga när området utvecklas. Förutom bostäder och förskolor är det viktigt att vi skapar fler arbetsplatser i Börjetull. Därför planerar vi så att befintliga företag kan expandera och att nya företag kan etablera sig i området, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Detaljplanen för Börjetull var på samråd från 24 augusti till 5 oktober 2017. Efter det har kommunen tagit fram en miljökonsekvensbeskrivning och arbetat vidare med gestaltningen. Seminariegatan kommer att förlängas till Börjegatan för att göra området mer tillgängligt. Förslaget innebär även att det ska byggas fler gång- och cykelvägar i området. Nya gång- och cykelbroar över Fyrisån och Librobäcken är tänkta att knyta ihop området med omgivningen.

_____________________
Signerat Uppsala kommun
_____________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.