0 0
Read Time:59 Second

(DJURHÅLLNING/ SLAKT / KONTROLL / LIVSMEDELSVERKET)      
>>        
Alla djur som slaktas ska kontrolleras av Livsmedelsverkets veterinärer. Kontrollavgifterna är en betydande kostnad för slakterierna. Livsmedelsverket föreslår därför att slakterierna ska anmäla sin slakt i god tid för att undvika att extra kostnader uppstår.

Personal från Livsmedelsverket måste enligt lagstiftningen kontrollera alla djur före och efter slakt. Till detta kommer att djurkroppar på vilthanteringsanläggningar måste kontrolleras innan de styckas. En del mindre slakterier slaktar oregelbundet och med kort varsel. Många småskaliga anläggningar finns i glesbygd vilket försvårar Livsmedelsverkets bemanning på grund av långa inställelseresor. När personal måste åka dagen innan kan sena avbokningar öka kostnaderna för Livsmedelsverket. Omvänt kan sena anmälningar om slakt innebära att det inte finns någon veterinär tillgänglig, vilket gör att slakteriet måste skjuta på slakten med ökade kostnader som följd.

Livsmedelsverket vill reglera planeringen av kontroll vid slakt för att motverka ineffektivitet i kontrollen. Reglerna ska också bidra till likvärdig behandling, transparens och förutsägbarhet för företagen. Förslaget innebär att företagen lämnar önskemål i god tid och att Livsmedelsverket därefter beslutar om ett kontrollschema. Tillfälliga ändringar kan ske tio arbetsdagar före slaktdagen och avbokning tre arbetsdagar innan.

// Signerat Livsmedelsverket
______________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.