0 0
Read Time:53 Second

(SOMMARBETE / FÅR / STABBYFÄLTEN / RICKOMBERGA)       
>>


       
Det är många som har hört av sig till redaktionen och undrat när fåren kommer till hagarna i Rickomberga/Stabby och Slottsbacken. Nu har vi svar på den frågan: 
I morgon fredag släpper man traditionsenligt ut de får som ska beta i Slottsbacken. Dessa kommer att beta i den östra, branta slänten (som löper ned mot Nedre Slottsgatan). Hagen sträcker sig i år från Kung Jans väg och bort mot Carolinabacken. Tiden för utspring i slottets skugga är kl. 10:30 (ca) och platsen vid Kung Jans väg. Miljöpartiets kommunalråd Maria Gardfjell kommer att hjälpa till med fårsläppet, uppger kommunen i ett pressmeddelande, och precis som i fjol kommer fåren från Uppsala Naturbete.

De hett efterlängtade Rickombergafåren som brukar beta i hagarna invid Stabbyslättens östra kant var också planerade att anlända i helgen. Men till följd av olika omständigheter kommer de att vara på plats i hagen senast på tisdag (läs 22 maj). Det uppger man från Kåbo naturvård.

redaktion@luthagsnytt.se
_________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Bäää – Nu är det snart dags!

  1. Hej Ellen,

   Bra fråga! Vi har stämt av med organisationen bakom våra så omtyckta får och fått veta att ”visst kommer de”. Men inte förrän efter midsommar. Vi håller just nu på att luska reda på varför de dröjer … Vi längtar ju så!!!
   Tack för att du hörde av dig till oss 🙂
   /Peder Strandh, redaktör’n

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.