0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

(FÖRSKOLA / BARN / FÖRSKOLANS DAG)          
>>          
Torsdag 17 maj firar Uppsalas förskolor förskolans dag med att ge vuxna möjlighet att titta in i barnens värld.
Verksamheten i förskolan presenteras på en rad platser runt om i Uppsala. Dessutom invigs ny offentlig konst av konstnären Moa Lönn på Danmarks förskola och barnen placerar ut skulpturer som har varit en del av det pedagogiska förankringsarbetet på förskolan.

På förskolans dag erbjuds alla som är intresserade av verksamheten i förskolorna att komma och se hur barnens vardag kan se ut, hur de skapar och lär sig.

– Förskolans dag är en möjlighet för oss att få visa upp förskolans viktiga uppdrag där barnen utvecklas och lär i utmanande miljöer tillsammans med kompisar, säger Gitt Näsberg, chef för den kommunala förskolan.

Klockan 14.00 inviger kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) plats-specifik konst på Danmarks förskolas innergård. Titeln på verken är Berget, blomman, boet. I samband med invigningen samtalar Tuva-Li Peter Lidé, intendent för offentlig konst, med konstnären Moa Lönn och Susanne Welin, biträdande förskolechef vid Danmarks förskola, om den nya konsten. Barnen placerar tillsammans med konstnären ut skulpturer som har varit en del av det pedagogiska förankringsarbetet på förskolan.

Under dagen äger en rad evenemang rum, bland annat ordnas en rad aktiviteter i Sävja kulturcentrum mellan 9.00 och 11.00, barn sjunger utanför Lötenkyrkan 9.30 och utställningar ordnas bland annat i Stenhagens bibliotek och på Resecentrum. 

Det går också att besöka några av kommunens mobila förskolebussar, som befinner sig på olika platser under dagen.

Förskolan är sedan år 2010 en egen skolform som ska lägga grunden för lärande resten av livet. I Uppsala finns 100 kommunala förskolor, där barnen lär sig genom att leka, skapa och utforska. Det gör de på egen hand, i grupp och tillsammans med professionella förskollärare och barnskötare.
Mer information finns på respektive förskola.

// Signerat Uppsala kommun
____________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.