0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

(RÄTTVIS HANDEL / MILJÖ / GLOBALEN / SOLIDARITET)        
>>          
Den 12 april skrev vi i UMLN om ”världens största fairtrade-fika”. Nu börjar detta mega-kafferep verkligen att närma sig i tiden. Fair Trade Shop Globalen bjuder in alla som vill till att delta. Så här skriver man i ett pressmeddelande:

Den 7-9 maj är det dags för World Fairtrade Challenge. Förra året deltog över 2 miljoner människor i ett 20-tal länder i denna kampanj för rättvis handel.

Under årets upplaga av World Fairtrade Challenge bjuder Uppsalas egen Fair Trade Shop Globalen kunder, medlemmar och volontärer på fika i dagarna tre. Kaffe, te och minst en ingrediens i det hembakade brödet är Fairtrade-certifierat. Det är några av butikens volontärer som har bakat och så möjliggör fikabjudningen. [Artikeln fortsätter under bilden].

Den 8 maj fokuserar vi dessutom på olivolja i butiken. Kl. 15-18 är det provning av olivoljor från producenten Canaan och kl. 18.30 föredrag på temat Olivolja – smörjmedel i Palestinas demokratiprocess. Provning och föredrag leds av Per-Åke Skagersten, informatör hos importören Sackeus. I anslutning till föredraget bjuder vi på plockmat.

Fair Trade Shop Globalen är en ideell förening som bidrar till hållbar utveckling genom handel. I vår butik på Sysslomansgatan 2 finns varor från producenter i Afrika, Asien, Mellanöstern och Latinamerika. Alla dessa varor har något gemensamt – de är producerade under schyssta villkor och inköpta till ett rimligt pris. Ett pris som ger producenterna möjlighet att försörja sig, förbättra sina arbetsförhållanden och investera i sin framtid. Parallellt med försäljning av sådana varor arbetar vår förening med information och utbildning om våra handelspartners och global handel. Vi gör det för rättvis handel – med respekt för människa och miljö.
// Signerat Fair Trade Shop Globalen
________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.