0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

(KARNEVAL / KULTUR / ENGELSKA PARKEN)           

>>
           
Kulturernas Karneval beskriver sig som ”ett kulturmöte och en varm folkfest som innefattar ett dundrande karnevalståg och en tvådagars festival fylld av konserter, dansföreställningar, workshops, teater, en världsomspännande mat- och hantverksmarknad och barnaktiviteter”. Beskrivningen kan alla vi som brukar besöka evenemanget skriva under på. Kulturernas Karneval är en sprakande högtid i Uppsala. I år genomförs KK för tionde året och har blivit en varmt uppskattad tradition i Uppsalas mångfaldiga kulturliv. Festivalen är helt gratis att besöka och lockar varje år över 10 000 besökare.

Om knappt en månad kommer Uppsalas gator åter vibrera av det magnifika karnevalståget och festplatsen i Engelska Parken kommer att förgyllas av färger, smaker, toner, rörelse och glädje. 2018 års musikprogram har fått ett lyft tack vare samarbete med Statens Musikverk och Statens Kulturråd. Kulturernas Karneval vill hylla mångfalden av kulturyttringar, lyfta fram Uppsalas fantastiska kulturliv och skapa en plats för glädje och gemenskap. Årets tema för festivalen är Tio år och tusentals nyanser.

Genom temat  vill man lyfta fram allt de under tio år har gått igenom tillsammans och hur mycket som skett sedan starten. Allt som åstadkommits under åren är med hjälp av ideella krafter och starkt engagemang från både volontärer och deltagare.

Nedan presenteras ett axplock av årets artister. Detta är bara en bråkdel av programmet som pågår i Engelska Parken 26-27 maj. En stor del av programmet utgörs av föreningar, artister, konstnärer, dansare och andra fantastiska kulturutövare från det lokala kulturlivet.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.