0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

(KRIMINALITET / APRILEXPLOSIONERNA)       
>>        
[Artikeln börjar under kartan]     

Illustration Peder Strandh/ UMLN-18
KARTA: Här skedde de båda sprängningarna. Den första inträffade på Valthornsvägen i Gottsunda (längst ned på kartan). Den andra på Kvarntorget i citys östra del.  |  Illustration Uppsalamagasinet Luthagsnytt © 2018.

 
Polisen i Uppsala går nu ut med en vädjan till allmänheten där man söker efter en bil som kan sättas i samband med explosionen. Det är
 en silverfärgad eller mörkt grå bil som eftersöks,  uppger Lisa Sannervik, presstalesperson region Mitt, för SVT.

Polisen misstänker att den aktuella bilen ska ha kört i hög hastighet genom Uppsala efter sprägningen utanför butiken Uppsala Orienthus på Kvarntorget.
Till Sveriges Television säger Lisa Sannervik att ”alla iakttagelser är av intresse, både innan och efter sprängningen”. I övrigt är man förtegen om övriga kopplingar mellan dådet och bilen.

Motivet är fortfarande oklart
Efter att polisen har genomfört dörrknackningar och hållit förhör med personer som bor eller har verksamheter i området avslutades insatsen vid Kvarntorget. Under torsdagen väntar polisen på svaren från analysen av den tekniska undersökningen. I väntan på att dessa svar kommer in är information från polisen utesluten.
Det finns i dagsläget ingen misstänkt. Inte heller finns det något som binder de båda sprängningarna (måndagens på Valthornsvägen i Gottsunda och tisdagens på Kvarntorget) till varandra.
// Redaktion@luthagsnytt.se
______________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.