0 0
Read Time:49 Second

Uppsala kommun häver sitt avtal om hemtjänst med hemvårdsföretaget Hemvakten AB. Trots att kommunen har påpekat brister har företaget inte ändrat sina rutiner.

Kommunen har påpekat brister i verksamheten och brott mot avtalet upprepade gånger. I samband med uppföljningar har ledningen för hemvårdsföretaget Hemvakten AB fått rekommendationer och handlingsplaner från kommunen som de inte har följt.

– För att garantera en säker och jämställd omsorg väljer vi nu att häva avtalet. Tyvärr kan vi konstatera att företaget inte har åtgärdat uppenbara brister, trots erbjudande om information och stöd från kommunen, säger Monica Östman (S), ordförande i äldrenämnden.

Avtalet inleddes 2016. Kommunen har sedan dess följt upp verksamheten regelbundet. Då omfattande brister upptäckts vid uppföljningarna granskades företaget mer noggrant. Separata utredningar gjordes även i specifika ärenden.
Hemvakten AB har cirka 75 brukare med hemtjänst. De får nu möjlighet att välja en ny hemtjänstutförare. Personer som berörs har fått information. Kommunens biståndshandläggare tar även en personlig kontakt med var och en för att underlätta övergången.
// Signerat Uppsala kommun
_______________________________________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.