0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

| NybyVision |   
>>
Uppsala kommun har förnyat partnerskapet med den ideella organisationen NybyVision i ytterligare tre år. Det fördjupade samarbetet ska främja snabb integration och ge individer ökade möjligheter att nå en egen hållbar försörjning. 

NybyVision ger en bred verksamhet inom svenskundervisning, samhällsorientering, friskvård och skapande verksamhet. Genom överenskommelsen erbjuds integrationsfrämjande och kompetenshöjande insatser för utrikesfödda personer med kort eller ingen skolbakgrund som har svårt att lära sig svenska, har behov av att komma in på arbetsmarknaden och som många gånger har psykisk eller fysisk hälsoproblematik. En majoritet av deltagarna är kvinnor över 50 år.

Verksamhet är också öppen för andra som har behov av de insatser som erbjuds, exempelvis personer som är försörjda av en annan person. Till NybyVision kommer också asylsökande personer för att träna svenska, lära sig mer om det svenska samhället och vara delaktiga i ett socialt sammanhang.

– Vi vill ta tillvara alla personers drivkrafter, förmågor och engagemang utifrån deras egna förutsättningar. NybyVision når många personer som kommunens egna verksamheter har svårt att nå och därför är det en viktig samarbetspart för oss inom integrationsområdet, säger Ulrik Wärnsberg (S), ordförande i arbetsmarknadsnämnden. 

Partnerskapet med NybyVision var det första idéburna offentliga partnerskap som Uppsala kommun ingick. Nu utvecklas en mer fördjupad samverkan genom ett partnerskap för perioden 1 januari 2018–31 december 2020. Partnerskapet är samfinansierat. NybyVision går in med en egeninsats i form av ekonomiska resurser och frivilliga arbetstimmar samtidigt som kommunen går in med drygt fem miljoner per år och upplåter en lokal.
Idag hölls en officiell signeringsceremoni för partnerskapet i NybyVisions lokaler på Sturegatan 9.
// Signerat Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.