0 0
Read Time:55 Second

>>   
Stadsdelen Rosendal beräknas få mellan 10 000 -15 000 fler invånare när den väl står helt färdigbyggd. Det kommer innebära att det är viktigt för kommunen att det även där finns ett bra utbud vad gäller kultur- och fritidsverksamheter, då sådana insatser visat sig skapa och bidra till en mer attraktiv, social och kulturellt hållbar livsmiljö.

– Kulturnämndens satsning på ett folkbibliotek i Rosendal bidrar till att stärka demokratin, läsandet och lärandet i en stor och växande stadsdel. I Uppsala bygger vi inte bara hus, utan här bygger vi även ett hållbart samhälle för alla, säger Peter Gustavsson (S) ordförande i kulturnämnden.

Det är i en byggnad vid Rosendals torg som det nya folkbiblioteket är planerad tillsammans med flera andra verksamheter. Intill biblioteket ska en samlingslokal finnas till uthyrning. Vidare ska verksamheten vara präglad av nytänkande. Lokalerna ska vara anpassade för alla åldrar där de ska gå att mötas, arbeta och studera. Tanken är även att verksamheten ska vara en resurs för barnfamiljer och förskolor. Ytterligare kultur- och fritidsverksamheter planeras också i området.
// Signerat Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.