0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

På måndagens sammanträde godkände kommunfullmäktige att kommunen köper, för att omedelbart sälja vidare, det bolag som ska driva projektet Uppsala Event Center vidare mot ett genomförande i Gränby. Ny ägare till bolaget blir Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB som också långsiktigt ska äga och förvalta anläggningen.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB är sedan tidigare engagerad i projektet och tecknade i december 2016 ett intentionsavtal om att äga arenan när den står färdig. Som ny ägare till arenabolaget tar de nu också över uppdraget att hitta en operatör för arenan och få till stånd de övriga avtal som krävs för bygget ska kunna sätta igång. 

– Vi ser ett stort behov av en ny arena för ishockey, andra sporter och stora evenemang, och Uppsalaborna har redan väntat länge på en sådan anläggning. Från kommunens sida är vi glada att kunna medverka till en lösning som kan driva satsningen framåt mot ett förverkligande, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande.

Planeringen och arbetet med att uppföra en arena i Gränby inleddes redan tidigt på 2000-talet. Multiarenan ska uppföras och ägas av privata näringslivet, men Uppsala kommun har lovat att satsa 150 miljoner kronor för att få det till stånd och kommer också att hyra in sig i anläggningen för att skapa utrymme för föreningslivet – ett upplägg som granskades och godkändes av EU-kommissionen 2013.

Uppsala kommun har efter tidigare beslut i kommunfullmäktige gett sammanlagt förskott på 30 miljoner kronor till projektet, vilket innebär kvarstående kommunala bidrag på 120 miljoner kronor för genomförandet av evenemangsarenan.
// Signerat Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.