0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

>>      
Vi har den stora förmånen att i vår hemstad ha en av världens mest erkända och bästa manskörer. Orphei Drängar, eller som den kallas till vardags OD, kan man säga grundades den 30 oktober 1853 av ett gäng sångglada gamänger till studenter. Platsen var en festvåning vid Gamla torget mitt i staden. Läs mer om OD på deras webbsida och njut gärna av deras sjönsång närhelst tillfälle bjuds. Härnäst väntar vi dem på trappan till Carolina Rediviva i samband med att vi firar vårens ankomst den sista april.
Uppsalamagasinet Luthagsnytt hade förmånen att ta del av OD’s sjönsång i samband med att Uppsala Akademiförvaltning bjöd in (bl.a.) sina samarbetspartners till körekonserten, en snöig tisdagsafton i mörkaste januari. Vi bjuder på ett kort klipp (5:43 minuter) inspelat med mobiltelefon – vilket får förklara och förhoppningsvis också ursäkta den något dåliga kvaliteten. Kören presterade, som alltid, hundraprocentigt professionell njutning under taktfast ledning av dirigent Cecilia Rydinger.
Du kan Lyssna gärna på deras finstämda tolkning av ett stycke signerat Hugo Alfvén i det här klippet! (Obs, länken leder till Um Luthagsnytt’s YouTubekanal).
// Signerat redaktör’n

Foto: Pressbild, Orphei Drängar.

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.