1 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Fler elever kräver fler skolplatser …  
>>   
Sverkerskolan har idag elever från förskoleklass upp till årskurs tre. I framtiden ska skolan växa och ta in elever från förskoleåldern upp till årskurs nio, och ha tre klasser i varje årskurs. Det innebär en närapå tredubbling av dagens elevantal, från 300 till 850 elever.

Man kommer dels att finnas i den nuvarande, nyrenoverade skolan på Sysslomansgatan. En andra Sverkerskolan-adress kommer att bli Götgatan där det redan idag finns lokaler som kommer att anpassas för att kunna fungera för grundskoleverksamhet. Uppsala kommun ser utvidgningen som ett sätt att möta upp den lokalförsörjningsplan som togs fram 2015, vilken visade att kommunen i Luthagen är i behov av fler skolplatser för elever i årskurserna fyra till nio.
Kommunen bjuder i december in elever och vårdnadshavare till att ingå i så kallade fokusgrupper där det är tänkt att man gemensamt ska komma fram till hur skolan ska anpassas för att bli så bra som möjligt. I ett pressmeddelande säger Ingela Hamlin som är chef för den kommunala grundskolan att ” (…) Det blir en spännande process där vi tillsammans tar fram de bästa idéerna och ser hur vi ska genomföra dem. För medarbetarna på Sverkerskolan innebär beslutet att de kan följa eleverna hela vägen från förskoleklass till nian. Det ligger i linje med grundskolans fokus på varje elevs personliga utveckling och är något vi verkligen välkomnar.
Sverkerskolan ska vara valbar för åk 4-6 i samband med skolvalet 2018.
________________________________

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.