0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second
KULTUR / Film / Uppsala kommun

>>

 

Kulturnämnden har beviljat stöd för en uppföljande film om stadsdelen Sävja i Uppsala. Den nya filmen ”Vi älskar Sävja – 10 år senare” kommer att skildra hur stadsdelen utvecklats sedan 2013, då biblioteket brann. Även denna gång är det dokumentärfilmaren Anders Land som genomför projektet i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

 

– Sävja har verkligen genomgått en fantastisk och positiv förändring under de senaste tio åren. Att få det dokumenterat blir verkligen spännande. Den nya filmen kommer visa stadsdelens utveckling via de som bor och verkar där, säger Linda Eskilsson, kommunalråd (MP), kulturnämndens ordförande.

Dokumentären tar vid där den förra filmen ”Vi älskar Sävja” slutade. Biblioteket hade precis brunnit och skildrar bland annat hur ungdomarna i Sävja organiserar sig för att bekämpa hopplöshet och hur de tillsammans vill förändra sin stadsdel.

Genrebild.

 

 

 

 

 

 

Via ett trettiotal intervjuer får vi följa vad som har hänt under de tio åren som gått. På vilket sätt lyckades samverkan, delaktighet och interaktion med föreningar, ungdomar och andra i området vända den negativa spiral som stadsdelen var inne i? Filmen kommer också att titta framåt och lyfta fram det som behövs för att den goda utvecklingen ska fortsätta.

– Vi vill låta en stor bredd av röster berätta sina perspektiv, beskriva utvecklingen och visa nycklar till den positiva förändringen. Det är en enorm kraft när man låter många människor göra sina röster hörda. Filmens tema är vad som har hänt och varför, säger Anders Land, Universal Media.

Arbetet med ”Vi älskar Sävja – 10 år senare” tar nu fart och får premiär till Sävjadagen den 13 maj 2023, nästan exakt på dagen tio år sedan branden.

 

 

Extern skribent: Uppsala kommun

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.