0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second
Skola / Uppsala Kommun Skolfastigheter

>>

 

I samband med starten av det nya läsåret öppnade på tisdagen även dörrarna till den nybyggda modulskolan på Gränby sportfält. Kvarngärdesskolan flyttade ut från de gamla lokalerna i mitten av juni och nu pågår rivningar av skolbyggnaderna. Modulskolan blir nu arbetsplats för lärare och elever i tre år under tiden som den nya, större Kvarngärdesskolan byggs.

 

Den nyöppnade modulskolan på Gränby sportfält är en av Sveriges största moduluppställningar och har kapacitet för 670 elever med personal. Skolan består av fyra huskroppar med en total bruksarea på 6 453kvadratmeter och en utemiljö som omfattar cirka 16 000 kvadratmeter. Den stora skolgården använder angränsande natur och erbjuder variationsrika lekmiljöer för barn i alla åldrar.

– Tidplanen för bygget av modulskolan har varit utmanande och vi känner oss oerhört stolta över att nu gå i mål med den här leveransen. Det finns alltid små detaljer att lösa då nya skolor och förskolor tas i bruk, något vi kommer att titta på och åtgärda under kommande veckor. Vi hoppas alla i verksamheten kommer att vara nöjda och trivas i de nya lokalerna, säger Skolfastigheters projektchef, Annika Burström.


Den nya modulskolan, som uppförts i samarbete med Parmaco, började byggas i oktober 2021 och blev slutgiltigt klar under juli 2022. Modulskolan kommer även att kunna fungera som evakueringslokaler för andra skolor i samband med att större, framtida nybyggnationer och fastighetsrenoveringar genomförs i Uppsala under de kommande åren.


Närliggande grönområden och många lekytor skapar trivsel

Eftersom modulskolan kommer att stå uppställd länge har särskild stor vikt lagts vid att skapa trivsel i såväl skolans inne- som utemiljöer. Grönområden präglar stora ytor av fastigheten och på skolgården råder ingen brist på utrustning för såväl lek, som olika former av uteaktivitet. Exempelvis finns det tillgång till klätterställning, rutschkanor, basketlek, samt en större idrotts- och fotbollsplan, liksom ett utegym.

– Jag och personalen är väldigt nöjda med våra nya skolbyggnader. Klassrummen är ljusa och fräscha. Tidsplanen var snäv för att få allt på plats i tid men alla har arbetat på för fullt och nu är allt, inklusive barnen, på plats! Känslan är att det är riktiga skolbyggnader och inte baracker, säger Gunilla Söderström, rektor på Kvarngärdesskolan.

Nya Kvarngärdesskolan kommer att byggas på samma adress som den gamla skolan, där omfattande rivningsarbeten just nu pågår för att bereda plats på fastigheten. Den nya skolan blir större och kommer att kunna välkomna 990 elever när den står klar till hösten 2025.

 

Extern skribent: Uppsala Kommun Skolfastigheter

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.