0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Spårväg SYD / Uppsala kommun

>>

 

Under onsdagen och torsdagen kommer Uppsalaborna att ha möjlighet att träffa kommunen som delar med sig av planerna för spårvagnsprojektet och vägen fram. Bland annat visar en karta på 3×3 meter hur spåren kommer att dras.

 

– Spårvägen blir ett snabbt och pålitligt alternativ för att resa runt till viktiga målpunkter i staden. Nu ser jag fram emot att få komma ut på stan för att svara på frågor och prata spårväg med så många Uppsalabor som möjligt, säger Erik Pelling (S) kommunstyrelsens orförande.

Kommunens representanter är på plats klockan 11–17 på Forumtorget, onsdag 23 juni och på Uppsala central, torsdag 24 juni. Väl där finns bland annat projektledarna för spårvägen, Mario Riviera och Camilla Hanke Sönnerqvist på plats. Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande är där båda dagarna klockan 13–14.

– Vi är glada att nu efter pandemin äntligen komma ut och träffa Uppsalaborna. Vi har haft många träffar och samråd med allmänheten digitalt men det var länge sedan vi hade möjlighet att ses fysiskt. Vi vill gärna dela med oss av vår väg fram och hoppas på många frågor, säger Camilla Hanke Sönnerqvist, projektledare.

Under våren fick spårvägsprojektet två miljarder från Trafikverket för att finansiera byggandet av spårvägen som ska gå mellan den planerade järnvägsstationen i Bergsbrunna via Ultuna, Gottsunda och till Uppsala centralstation. I samband med att finansieringen blev klar gick även beslutet kring att bygga en spårväg igenom. Beslutet var villkorat av att projektet fick finansiering. Nu pågår granskning och samråd för de olika detaljplanerna fram till 2023.

 

 

 

 

Extern skribent: Uppsala kommun

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.