0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second
Skola / Sommarjobb / Uppsala kommun

>>

 

Nu börjar många ungdomar att sommarjobba inom Uppsala kommun. Fem av dem kommer att få prova på att arbeta med konst och biologi på uppdrag av Uppsala konstmuseum och Biotopia. Resultatet av ungdomarnas arbete blir hundra affischer som ska påminna uppsalaborna om vikten av biologisk mångfald. Affischerna kommer att pryda lyktstolpar över staden.

 

– Vi vill att ungdomarna ska få en djupare förståelse för ekologiska samband och mänsklighetens beroende av välmående ekosystem, säger Maria Brandt, naturvägledare på Biotopia.

Under vecka 24–25 ska de fem få prova att jobba med biologi och konst, ledda av naturvägledarna Maria Brandt och Beatrice Lindgren och de verksamma konstnärerna och pedagogerna Gijs Weijer och Natalia Dahnberg. Ungdomarnas uppgift, är att påminna Uppsalaborna om hur viktiga ekosystem, med en mångfald av olika arter och naturtyper, är för oss människor. De kommer att få gedigen handledning av naturskolelärarna och de verksamma konstnärerna och pedagogerna.

– De kommer att få lära sig så mycket under de här två veckorna och få en tydlig bild av vad det innebär att jobba som konstnär, säger Natasha Dahnberg, intendent och ansvarig för pedagogik på Uppsala konstmuseum.

 

Extern skribent: Uppsala kommun

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.