0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
Riksidrottsförbundet / SISU

>>

 

Fem städer är med i kampen om att bli värdstad för SM-veckan sommar 2025 och 2026. Däribland Uppsala. Alla städer, utom en är nya som värdstäder och har inte arrangerat SM-veckan sommar förut. Här är städerna som kan bli SM-veckans nya värdstad.

 

I november presenteras vilka två städer som får arrangera SM-veckan sommar 2025 och 2026.

 

Följande städer är med i kampen om att bli värdstad för SM-veckan:

  • Karlstad
  • Lidköping/Skövde (Skövde ska arrangera SM-veckan vinter 2023)
  • Norrköping (arrangerade SM-veckan sommar 2016)
  • Växjö
  • Uppsala

 

– SM-veckan är ett av Sveriges populäraste idrottsevenemang och det är glädjande att så många starka kandidater vill arrangera tävlingarna. Det kommer att bli en tuff uppgift att utse de två städer som får uppdraget 2025 respektive 2026, säger Åsa Edlund Jönsson, SVT Sports chef.

– Med SM-veckan vill vi inte bara öka intresset för idrottsrörelsen och dess olika grenar utan också synliggöra idrottsrörelsens mångfald och samhällsnytta. I och med nya kriterier för värdstäder kan fler städer arrangera idrottsfesten SM-veckan vilket skapar ännu bättre förutsättningar och möjligheter för evenemanget och idrotten, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet.  

Beslut om värdstad fattas av SM-veckans styrgrupp bestående av representanter från RF och SVT. Under september och oktober kommer RF och SVT att besöka städerna för att senast den 15 november 2022 presentera vilka städer som blir nya värdstäder för SM-veckan sommar 2025 och 2026.

 

Extern skribent: Riksidrottsförbundet / SISU

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.