0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second
Trygghet / Uppsala kommun

>>

 

Det nya programmet för trygghet, säkerhet och brottsförebyggande arbete sammanfattar kommunens övergripande strategiska arbete inom området och fokuserar på trygghetsskapande och brottsförebyggande insatser över tid.

 

I Uppsala kommun är trygghet en rättighet för alla. Uppsala ska inte ha någon utsatt stadsdel. Vi har en nolltolerans mot brott och du ska känna dig trygg i kommunen oavsett vem du är och var du bor.

–  Våldet är ett gift som skadar vårt samhälle i grunden. För att effektivt bekämpa det har vi tagit fram det här programmet med både brottsbekämpande och brottsförebyggande åtgärder. I Uppsala har vi nolltolerans mot kriminalitet, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande.

 

Programmet fastslår ansvar, definierar begrepp och innehåller sex utvecklingsområden med inriktningar och mål. Målen handlar om att:

  • Öka tryggheten och säkerheten i barns och ungas sociala miljö
  • Minska brottsligheten och ökar tryggheten genom samverkan
  • Offentliga miljö utformas, underhålls och används med fokus på trygghet och säkerhet
  • Samverkan för att förebygga brott och skapa trygga, socialt hållbara bostadsområden
  • Skadeförebyggande arbete som främjar en trygg och säker verksamhet
  • Samverkan med näringslivet för brottsförebyggande- och trygghetsskapande

– Vi har tillsammans i kommunen och i dialog med andra parter identifierat sex utvecklingsområden som inriktar vårt arbete framåt. Vi har lärt oss mycket  de senaste åren och det tar vi med oss nu när det är dags för nästa steg, säger Sofia Westring, enhetschef inom trygghet, brottsförebyggande och säkerhet.

– Vi har identifierat de sex målen utifrån vad vi ser idag. Det handlar både om vad kommunen kan göra i våra egna verksamheter men också stort fokus på frågor vi behöver samverka kring. Trygghet skapar vi tillsammans med andra, säger Anders Fridborg, säkerhetschef i Uppsala kommun.

Kommunstyrelsen beslutade 15 juni att föreslå kommunfullmäktige att anta programmet. Programmet är styrande för kommunens alla nämnder och bolag samt tydliggör ökad samverkan mellan kommunens verksamheter, myndigheter, näringsliv och civilsamhället

Det är kommunstyrelsen som kommer att ha huvudansvar för att samordna programmets genomförande och uppföljning.

 

Extern skribent: Uppsala kommun

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.