0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second
Omsorgspriset 2022 / Uppsala kommun

>>

 

Vid dagens kommunfullmäktigemöte delades omsorgspriset ut till Jenny Zie, Susanne Wallin och Nora Broman. Genom sitt arbete inom arbetsmarknad, socialförvaltning samt vård och omsorg, har de gjort positiv skillnad för människor. Omsorgspriset är på 10 000 kronor.

 

– Vi vill lyfta Jenny Zies insatser för att få fler Uppsalabor i arbete och egen försörjning. Det är viktigt att uppmärksamma engagerade medarbetare som bidrar till att människor mår bättre, känner sig trygga och inkluderas i samhället, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

– Medarbetarna är de som bär upp våra verksamheter och gör fantastiska insatser varje dag för att ge Uppsalabor det stöd och den omsorg de behöver. Därför känns det oerhört bra att få uppmärksamma Susanne Wallin som är en medarbetare i socialförvaltningen som gjort viktiga insatser för familjer i vår kommun som behövt stöd, säger Asal Gohari (S), ordförande i socialnämnden.

– Vi är mycket stolta över att Nora Broman på så kort tid har hunnit göra avtryck genom sin handläggning av insatser till barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Hennes arbete har utförts med stor omtanke, hjärta och innovation, säger Angelique Prinz Blix (L), ordförande i omsorgsnämnden.

Kommunens medborgare nominerar personer inom vård, omsorg, socialtjänst och arbetsmarknadsinsatser till omsorgspriset. De som blir nominerade ska på särskilt sätt ha hjälpt någon att nå drömmar och peppat till bättre hälsa och högre livskvalitet.

 

De tog emot omsorgspriset den 13 juni:

Jenny Zie, arbetsmarknadsförvaltningen

Jenny Zie är arbetsmarknadssekreterare. Jenny får omsorgspriset för sitt stora engagemang och driv. Hon gör sitt allra yttersta för att gynna deltagarnas personliga utveckling med målet att hitta en egen försörjning.

Läs hela motiveringen.

Susanne Wallin, socialförvaltningen

Susanne Wallin är familjebehandlare på Familjeenheten Ling i Uppsala. Susanne får omsorgspriset för att hon har varit med och bidragit till ökad delaktighet och ett självständigt liv för personer som hon har hjälpt.

Läs hela motiveringen.

Nora Broman, vård- och omsorgsförvaltningen

Nora Broman är biståndshandläggare för barn och unga med funktionsvariation. Nora får omsorgspriset för sitt arbete med insatser som gör skillnad. Hon sätter människornas behov i centrum och arbetar för att göra barnen och ungdomarna delaktiga i frågor som rör dem. 

Läs hela motiveringen. 

 

Extern skribent: Uppsala kommun • 2022-06-13

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.