0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second
Uppsala slott / Uppsala kommun

>>

 

Uppsala kommun presenterar Sommar runt slottet med ett fullspäckat program ända fram till 10 september. På lördag den 18 juni, klockan 11.00 drar allt igång med invigning på Borggården Uppsala slott.

 

– Nu startar vi arbetet med att göra slottsparken till en mer levande park fylld med kultur och natur för alla Uppsalabor. Vi behöver många gröna parker i Uppsala för människor, växter och djur, säger Linda Eskilsson (MP) kommunalråd och ordförande i kulturnämnden.

 

Redan under lördagen händer det mycket:

  • Invigning klockan 11.00 på Uppsala slotts borggård
  • Skulpturutställningen Resonating Bodies med verk som på olika sätt utgår från platsen, låter dig upptäcka och interagera.
  • Låna en kasse med enkel utrustning och följ med Naturskolan på visning av kryp bland buskar och snår. Vem vill inte veta vad gråsuggor tycker om att äta?
  • Överraskas av visningen av konsten i slottsbacken, se storslagna män och mindre framträdande fundament.
  • Njut av poesi i parken som bjuder på ord och musik ovanför stadens brus

Här kan du läsa hela sommarens program.

 

Ny app visar vägen till stadens offentliga konst

En nyhet är appen; Uppsala konst och kulturarv som lanseras i dagarna. Appen tar dig bland annat med på en tur i slottsparkens kultur- och naturhistoria. Här kan du kan läsa om allt spännande du ser. Vill du ha ljud så är det bara att klicka igång och lyssna på en läskig spökhistoria, under ledning av skådespelare från Uppsala stadsteater.

Programmet för Sommar runt slottet pågår fram till Kulturnatten, 10 september. Appen: Uppsala konst och kulturarv, kan laddas ner redan nu via App Store och Google Play för guidade vandringar under dygnets alla timmar.

 

Skulpturutställning Resonating Bodies

Medverkande konstnärer: Jan-Erik Andersson & Shawn Decker, Sahar Alkhateeb, Arkitekturens Grannar, Åsa Stjerna, Alvaro Campo, Ingela Ihrman och Anna Nyberg

Skulpturutställningen Resonating Bodies består av sju verk som på olika sätt utgår från platsen runt slottet och allt liv som pågår här. Besökaren uppmanas till att upptäcka och interagera, men också till att lyssna och känna in det som inte syns och hörs vid första ögonkastet. Vid konstmuseets entré visas ett gigantiskt, klingande fågelbo och på åsens södra sida vilar ett tio meter långt skelett, gjort av döda almar.

– Med sommar runt slottet får besökaren smaka på de fina konst-, natur och kulturvärden som finns i området. För oss på museet är det extra roligt att låta verksamheten vandra ut från huset och gå i dialog med parken, genom utställningen Resonating Bodies, säger Daniel Werkmäster, museichef.

 

Extern skribent: Uppsala kommun

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.